Rólam

“Ha egy tojást kívülről feltörünk, egy feltört tojás az eredmény… ám a kismadár, aki a tojásban nevelkedik, szintén feltöri a héjat: belülről. Az igazi, az életet támogató változások mindig belülről indulnak el – a kívülről erőszakolt változásoknak általában nem lesz jó vége.

A te személyes szabadságharcaid – például a felnőtté válásod – szintén belülről indultak. Minden valamirevaló változás belülről indul, és mindig, törvényszerűen kinőjük a “tojáshéjat”. Lelki növekedésünk természetes velejárója ez. Az oltalmazó, de egy idő után már fojtogatón szűk “tojáshéjat” másképp komfortzóna-határnak is nevezhetjük. Ha úgy döntesz, “kikelsz”, kinyújtózol és szárnyra kelsz, fel kell törnöd a tojáshéjat, ami megszokásokból, biztonságra vonatkozó hiedelmekből, félelmekből áll. A szabadság odakint vár, a héjon kívül!

A kismadár pontosan érzi, mikor van itt ennek az ideje. Minden bizonnyal te is érzed. Ki tudja, tán ideje áttörni a következő rétegen!
Mik azok a dolgok az életedben, amiket már “kinőttél”, meghaladtál? Mi az, amit éppen most hagysz magad mögött, kilépve a megszokásból? Melyek azok a dolgok, amikben érzed ennek időszerűségét?”

Ez az idézet mindent elmond rólam és életem jelenlegi állomásáról. Épp arra készülök, hogy kitörjek eddigi életem láthatatlan láncai fogságából, teret és időt adni az önmegvalósításnak és megélni a teljes életigenlést.

30 év feletti nő, feleség, egy csodálatos kisfiú édesanyja, önmagát kereső, és a világot felfedező ember vagyok. Blogoldalam abból az indíttatásból indult, hogy leírjam hogyan éltem meg egy nehéz terhességet, milyen hatással volt rám a szülés utáni depresszió és ez hogyan vezetett el a pánik rohamok kialakulásához. Nagyon kemény és keserves utat jártam be, és még mindig a gyógyulás útján járok, de ma már sokkal több lelki erővel és békével.

Az oldalamon különböző bejegyzéseket lehet majd olvasni ezekről a folyamatokról, anyaságról, gyereknevelésről, társadalmi elvárásokról, gyógyszermentes életről, autogén trainingről, terápiáról, pánikról, szorongásról és még sok egyéb másról.